tisdag 18 juni 2013

Gott kaffe vs odrickbart

Snacka om skillnad på kaffe och kaffe! Idag tänkte jag pröva en god lunchkaffe på Jacob's Café i Haga. Lite special den här veckan. Dels är det sista jobbveckan innan semester och då får man unna sig lite andra vanor i sommarsolen, tycker jag. Dels äter jag bara frukt till lunch den här veckan och då kan jag behöva en extra god kaffe utöver det magra intaget. 

Så idag har jag placerat mig mitt i Haga mot en solig vägg. Det är ändå på vägen mot mitt mål att köpa fisk borta på Masthuggstorget till middagen. 

Kaffet är helt ok, på gränsen till väldigt gott men framför allt får servicen toppbetyg. Otroligt trevlig kille i kassan - I like! Jag blir glad av sånt bemötande. :-)

Det jag inte blir glad över, utan riktigt förbannad och irriterad över är kass service och människor som inte ens kan göra en kopp kaffe. Exempel på det var gårdagens fika i underbara Majorna. Eftersom Marmelad låg i skugga så valde vi (tyvärr) lokalen mittemot som kallar sig Kardemumma. 

Kvällssolen låg på och det hade kunnat vara  jättefint och mysigt. Jag noterade direkt den uttråkade unga tjejen som stod och sopade torra blad inomhus (!). Bakverken låg i solen och svettades och det hela hade ett lager av unkenhet och skitighet över sig. Ändå stannade vi kvar pga hunger och längtan efter kaffe. Gott kaffe om jag behöver förtydliga det. 

Den grillade paninin låg torr och smaklös på tallriken utan ett uns av grönsaker eller garnering till. Och kaffet - kaffet skulle föreställa en cappuccino, men utseendet skvallrade om nåt helt annat. Mjölken bredde ut sig över hela ytan och något mönster hade den här tjejen nog aldrig lärt sig. Ytan var vit och lite bubblig, men det värsta var smaken. Jag kan nog nominera just den här koppen till det mest smaklösa blasket jag någonsin har druckit. Det smakade definitivt inte kaffe. 

Ska man verkligen betala för sånt? Ska det verkligen vara ok att ha ett café där man inte bryr sig om sina kunder? Som bara vill tjäna pengar? Jag blir jätteprovocerad över människors otroligt giriga och icke-kompetenta syn på omgivningen. 

När jag startar café ska känslan för miljö och smakupplevelser, service och glädje genomsyra mitt kaffe och bemötande. :-)

Gissa vilket kaffe som kommer från vilket ställe ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar